April 12, 2020

SAMENZIJN

Vandaag trof ik deze prachtige dames aan op dit bankje. Samen lekker een ijsje etend in de zon. We raakten wat aan de klets en ze vertelden me dat ze al 49 jaar hartsvriendinnen waren. En dat terwijl de één in Groningen woont en de ander in Zeist. 184 Km! wisten ze mij te vertellen.


Dit weekend vieren ze, ondanks Corona, samen Pasen in Groningen. Ze hadden beiden nooit kinderen gehad en lieten mij weten alleen elkaar nog te hebben. (slik) Maar ze maakten samen het beste ervan en dat zag ik.


Terwijl we druk aan het kletsen waren vergaten ze te likken aan hun ijsjes, die nu flink op de broeken van de dames aan het druppen waren. Ik bood aan servetjes voor ze te halen en toen ze die bij terugkomst dankbaar aanpakten, vroeg ik of ik ze misschien mocht fotograferen. Ze zaten daar zo prachtig te keuvelen en ik wilde niets lievers dan dat vastleggen. ‘Heel graag! Dat zou misschien wel eens de laatste foto van ons samen kunnen zijn’. (weer slik)


Zo gezegd, zo gedaan! Met een warm hart gaan ze volgende week op de post. Ik hoop dat de dames er blij mee zijn net als ik met onze mooie ontmoeting.


Tot volgend jaar op jullie 50 jarige samenzijn! 👵🏻🧓🏻