August 27, 2020

NAAKTE MAN

Vandaag liep ik in gedachten, in de stad op zoek naar een stel laarsjes, toen er opeens een man, ik gok begin 30, pal voor mij springt. Ik schrik me het apelazarus.


Als een verkeersregelaar geeft hij mij het stopsignaal. Ik moet wel stoppen, anders bots ik tegen de beste man aan. Er schiet van alles door mijn hoofd; ‘heb ik mijn portemonnee in een winkel laten liggen, heb ik per ongeluk iets gestolen en is dit de winkelmanager of word ik nu beroofd?’


‘Wat is er aan de hand?’, vraag ik zo kalm mogelijk. Blozend zegt hij dat hij mij zag lopen en vond dat hij iets tegen mij moest zeggen. Mijn God, deze zag ik niet aankomen. Hoe reageer ik hierop nadat allerlei doemscenario’s in sneltreinvaart de revue hebben gepasseerd. Blozend zeg ik onhandig en argwanend; ‘ok...’


Hij bekijkt me van teen tot top en laat weten dat ie mijn style wel leuk vindt. Waarop ik een nog onhandiger en een verlegen ‘ok, dankjewel’ uitkraam. (Ondertussen om mij heen kijkend, zoekend naar dingen die verklaren dat ik een testcase ben in een coachingsessie ‘Hoe scoor je chickies’)


‘Wat ben je aan het doen?’, vraagt hij. Ik vertel hem dat ik op zoek ben naar laarsjes, maar dat het nog niet echt wil vlotten. Het ‘gesprek’ valt stil waardoor we wat ongemakkelijk tegenover elkaar staan. ‘Ik ga maar weer es verder’ besluit ik.


‘Wil je een keer iets met mij drinken?’ Overrompeld door de vraag en situatie en ongemakkelijk als ik ben, zeg ik; ‘ik voel me super gevleid, maar nee het spijt me.’ (I know, kutwijf dat ik ben)


HOEZO, nee?! Deze man, deze naakte man, al was hij niet echt mijn type, liet wel even zijn ballen zien. Hoe stoer is dat?! Maar nee, ik trok ze met één ruk van zijn lijf. Een drankje had oprecht interessant, al dan niet vermakelijk kunnen zijn. Toch vervolgde deze vrouw, blind als ze is, liever haar zoektocht naar laarsjes. Serieus Kim?!


Na mijn koude ‘nee’ en een ‘ok, jammer’ van hem, deed hij een stap opzij zodat ik weer vrij baan had. En zo gingen we allebei een andere kant op. ‘Ik hoop dat je je laarsjes vindt’ riep hij me nog na.


Sukkel dat ik ben 🤦🏼‍♀️

Shot on Iphone