December 18, 2020

LEVEN

Op een bruiloft raak ik in gesprek met een man. Niet vervelend om naar te kijken, maar dat even ter zijde. Tijdens het feest belanden we samen met Gin Tonics en sigaretten op een bankje.


Het was gezellig. We kletsten over koetjes, kalfjes, angsten en dromen. Stiekem herinner ik mij maar flarden van dat gesprek, maar één ding heb ik nog heel helder. Het moment dat hij mij vraagt: ‘Kim, waar sta jij elke dag voor op?’


Poeh! Die vraag raakte me, ik werd er stil van. Tuurlijk zullen de Gin Tonics een rol hebben gespeeld, maar waarom kreeg ik door deze vraag tranen in mijn ogen? Zo’n gekke vraag was dit niet, maar ik wist simpelweg het antwoord niet. Ik wist verdomme het antwoord niet! Waar sta ik s'ochtends eigenlijk voor op?


Mijn moeder en mijn oma, de enige mensen die mij echt, echt kenden, leven niet meer. Een kwestie van stom toeval, een ongelukkigheid, het leven.

Ik ben een single vrouw van 39 zonder kinderen en huisdieren. Geen man, kind of hond die mij elke morgen super cute aankijkt omdat het speelkwartier is. Ik ben een workaholic met haar kindje; haar bedrijf. Maar wat een leegte als dat de reden is waarvoor ik elke dag mijn bed uit kom. Bovenal klopt dat niet voor mijn gevoel en strookt dat niet met wie ik wil zijn als mens.


Nee, mijn familie, vrienden en hun kinderen zijn nu het allerbelangrijkste in mijn leven. Daar zit de meeste liefde. Maar ook die hebben hun eigen gezin en sta ik nou werkelijk voor hen op? Motiveert mij dat elke dag? Nee, als ik heel eerlijk ben niet, niet echt. Waarvoor sta ik s’ochtends dan wel op? Nachten heeft die vraag mij wakker gehouden. Terwijl het antwoord zó voor de hand ligt: ‘Ik sta op voor het leven!’.


Ja, het leven kan lelijk zijn, maar bovenal vind ik het mooi. Ook met haar onvoorspelbaarheid en toevalligheden. Misschien juist.


Reizen, verdwalen, vervelen en je laten verwonderen. Voer die het geeft voor creatieve processen. Blijven leren omdat het leven blijft lesgeven. Een lach, een traan, een knuffel, een dans, een lied, een knipoog, een grap, proeven, ruiken, horen, voelen, zien! Verassingen en onverwachte ontmoetingen.


Zo ook deze prachtige ontmoeting en dit mooie gesprek. Daar zit liefde in!

Shot on Iphone