February 14, 2023

KINDER SURPRISE

Shot with Canon

Nooit heb ik een sterke kinderwens gehad en toch besloot ik als single vrouw van 39 mijn eitjes in te vriezen. Puur om tijd, rust en hoop te kopen. Want wat als die prins op het witte paard zou verschijnen waar ik toch een liefdesbaby mee zou willen, maar het dan plots te laat blijkt te zijn?


Na een lang, confronterend, pijnlijk en prijzig traject werden er welgeteld twee eitjes van mij geoogst. Een teleurstellende vangst als je weet dat de artsen op 30 stuks hadden gehoopt. 


Nu past de vriezer op ze, maar hun toekomst is een groot vraagteken. Zal ik überhaupt ooit gebruik van ze maken? 

Als kind uit een éen-oudergezin wil ik een kindje niet alleen opvoeden en mijn huidige relatie is daarvoor nog veel te groen. Mocht ik toch op een dag besluiten de eitjes uit de vriezer te halen, zullen ze dat dan wel overleven? En als ik dan het geluk heb dat éen van de twee het overleeft, hoe groot is dan de kans dat dat eitje werkelijk wordt bevrucht? En als het dan eindelijk is bevrucht, zal het vruchtje dan wel gaan groeien en het negen maanden kunnen uithouden in mijn buik? En als de zwangerschap wonder boven wonder voorspoedig verloopt, mag ik dan een gezond kindje verwelkomen? Eentje die ik met liefde en ooit met Kinder Surprises mag verwennen? 


De kans is heel klein, maar niet onmogelijk. 

Het is en blijft een Surprise.