October 22, 2020

HUIDHONGER

In een weekend met vriendinnen wordt mij tijdens een Aziatische lunch gevraagd hoe het gaat in de liefde. Beide dames zitten er met een zwangere buik en naast dat ze nu smullen van de hapjes, doen ze dat standaard van mijn dateperikelen.


Daten in Coronatijd verloopt nogal magertjes; elke Adonis sluit zich immers op in zijn eigen grot. Daarbij komt dat ik wat ouderwets ben; elk moment verkies ik analoog flirten boven de digitale variant. Als lompe typer schrik ik de meest wanhopige, eenzame man nog af. Datingapps zijn dan ook niet aan mij besteed.


Terwijl ik aan een cocktail slurp en mijn vriendinnen aan de verse gember thee, vertel ik dat ik op een Grapperhausproof bruiloft een man heb ontmoet en dat we aan het aftasten zijn. Maar hoe dan in een tijd dat tast uit den boze is? Het mooie woord ‘huidhonger’ komt ter sprake.


Lijfelijk als ik ben, merk ik dat Corona mij parten heeft gespeeld. Ik mis de simpele aanrakingen; een hand geven, knuffelen, iemand lief knijpen of een aai over mijn bol. Niet perse in seksuele zin, maar juist die alledaagse aanrakingen.


Nog diezelfde avond zitten we bij Comedytrain aan een tafel, die vooraan op een verhoging staat. Dat is voor een cabaretier in een zaal met 30 mensen natuurlijk prijsschieten. Fijn


Tijdens de show laat de artiest het woord ‘huidhonger’ vallen. Meteen kijkt mijn vriendin links naar ons twee dames rechts. En ja hoor, de beste man op het podium ziet dat en springt er meteen bovenop.


Vertel es dames, wat gebeurt daar, zijn jullie huidhongerig? De conclusie was ‘ja’ althans voor mij. Ik zat daar met twee zwangere vriendinnen die er alles behalve huidhongerig uitzagen. Toch wees hij streng naar ons en riep hij door de zaal: ‘Wie wil weten hoeveel dildo’s zij in hun kast hebben staan?’ Los van het feit dat hij het begrip ‘huidhonger’ volgens mij niet helemaal helder heeft, geven wij eerlijk toe dat we ieder 6 hebben; één voor elke dag van de week. Behalve de zondag, dat is immers een rustdag.


Na afloop rekenen we onze drankjes af en verlaten lachend de bar. Scharend over straat gaan we naar ons hotel, precies zoals de cabaretier dat aan de overige 27 gasten in het publiek had beschreven.


Shot on Iphone